Med inköpsportalen kan Mats Ottosson direkt se leverantörernas nettopriser!

“Det tar inte lång tid att lägga en beställning eller att hitta det bästa köpet vilket gör en enormt stor skillnad. Det sparar tid!”

Mats Ottosson
Delägare, Åtvidabergs Rör AB

Utmaning

Mats Ottosson är inköpsansvarig på Åtvidabergs Rör. Tidigare satt han varje eftermiddag och jämförde mellan grossisternas priser för att beställa varor som skulle levereras nästa dag. Företaget använder huvudsakligen tre olika grossister så Mats Ottosson behövde lägga ner mycket tid för att hitta det bästa köpet.

 

“Vi har tre stora grossister: Ahlsell, Dahl och Onninen som alla har unika webbshoppar. Grossisternas priser för samma produkt kan variera kraftigt och priserna ändras kontinuerligt. Tidigare behövde vi därför gå in och jämföra priser på grossisternas olika webbshoppar vilket var både svårt och inte minst tidskrävande,” säger Mats Ottosson.

 

Lösning

Mats Ottosson och Åtvidabergs Rör AB bytte till KlarPris inköpsportal. Nu kan företaget hitta det bästa köpet och se vilken grossist som är mest konkurrenskraftig med en sökning. Med KlarPris kan Mats Ottosson söka efter de produkter han behöver och får omedelbart en översikt över leverantörernas nettopriser.

 

Resultat

Mats Ottosson nu får en överblick över sina leverantörer och behöver inte längre besöka tre olika webbshoppar. Med KlarPris ser han leverantörernas nettopriser direkt eftersom inköpsportalen automatiskt gör alla beräkningar åt honom.

 

“Innan KlarPris saknade vi ett verktyg som möjliggjorde pristransparens på marknaden. Med inköpsportalen kan vi nu jämföra alla grossister på samma ställe och det har underlättat vår inköpsprocess. Det tar inte längre lång tid att lägga en beställning eller att hitta det bästa köpet vilket gör en enormt stor skillnad. Det sparar tid,” säger en lycklig Mats Ottosson.

 

Verksamhet

Åtvidabergs Rör grundades år 1974 och leds idag av grundarens son, Mats Ottosson. Företaget är medlemmar i Comfort-kedjan och arbetar för privatkunder och hustillverkare i Åtvidabergstrakten samt Linköping. Av totalt 9 anställda är 6 av dem involverade i utbyte och installation av värmepumpar, renovering av badrum och olika serviceuppgifter.

KlarPris används av mer än 1300 företag.
Prova det gratis i 14 dagar!

Använder du redan KlarPris? Logga in här.

Prova gratis