I inköpsportalen kan Mats Ottosson se sina nettopriser!

“Med KlarPris går det snabbt att lägga beställningar och det är enkelt att hitta det bästa köpet. Tack vare inköpsportalen sparar jag massa tid!”

Mats Ottosson
Delägare, Åtvidabergs Rör AB

Utmaning: Tidskrävande att hitta det bästa köpet

Mats Ottosson är inköpsansvarig på Åtvidabergs Rör. När han skulle beställa varor för leverans nästa dag brukade han tidigare sitta och jämföra mellan grossisternas priser varje eftermiddag. Företaget använder huvudsakligen tre olika grossister så Mats Ottosson behövde lägga ner mycket tid för att hitta det bästa köpet.

“Vi har tre stora grossister: Ahlsell, Dahl och Onninen och de har alla unika webbshoppar. Grossisternas priser för samma produkt kan variera kraftigt och priserna ändras kontinuerligt. Tidigare behövde vi därför gå in och jämföra priser på grossisternas olika webbshoppar vilket var både svårt och inte minst tidskrävande,” säger Mats Ottosson.

 

Lösning: En inköpsportal som optimerar deras inköp

Mats Ottosson och Åtvidabergs Rör AB började med KlarPris inköpsportal. Nu kan företaget hitta det bästa köpet och se vilken grossist som är mest konkurrenskraftig med en enda sökning. Med KlarPris kan Mats Ottosson söka efter de produkter han behöver och får omedelbart en översikt över leverantörernas nettopriser.

 

Resultat: Enklare inköpsprocess och mer pristransparens

Mats Ottosson får nu en överblick över sina leverantörer och behöver inte längre besöka tre olika webbshoppar. Med KlarPris ser han leverantörernas nettopriser direkt eftersom inköpsportalen automatiskt gör alla beräkningar åt honom.

“Innan KlarPris saknade vi ett verktyg som möjliggjorde pristransparens på marknaden. Med inköpsportalen kan vi nu jämföra alla grossister på samma ställe och det har underlättat vår inköpsprocess. Det tar inte lång tid att lägga en beställning eller att hitta det optimala köpet i KlarPris och det gör en enormt stor skillnad. Det sparar tid,” säger en lycklig Mats Ottosson.

 

Så fungerar KlarPris:

Prova KlarPris gratis i 14 dagar!

KlarPris används dagligen av mer än 2000 el & VVS-företag.
Prova inköpsportalen och se hur du enkelt kan optimera dina inköp!

Prova gratis