5 coola prylar i 2018

25.01.2018

Grundaren Jens Davidsen och Morten Paarup var tidigare i denna månad, med på världens största mässa, för elektronikhandlare i Las Vegas. Företagen presenterade den senaste elektroniken och framtida prylarna, men av alla saker som visades, så kommer våra 5 favoriter här:

 

1: Få din toalett att spela musik

Företaget Kohler Numi har utvecklat framtidens toalett. Inte nog med att toaletten via sensorer startar fot- och sätesuppvärmning när du sätter dig ner, så kan du också få toaletten att spela musik – bara för att nämna några funktioner. Tyvärr kan toaletten inte köpas i Sverige just nu, men vi håller tummarna att det ändrar sig.

Du kan se Kohlers video på toaletten här.

 

2: Ta TV-upplevelsen till nästa nivå

Samsung introducerade TV: n ”The Wall”, som gjorde att alla tappade hakan. TV: n kan ändra storlek och anpassa sig till vad du vill se / visa. Företaget visade både vanliga tv-program, men de visade också hur skärmen kunde bli transparent så att endast delar av skärmen skulle kunna användas för att visa till exempel. en brasa.

Du kan titta på Samsungs video från showen här.

 

3: Upplev nästa generations bilar

Normalt dominerar de stora bilmärkena på mässan, men i år stod Byton, ett nystartat företag, för uppmärksamheten för sin version av framtidens bil. Bilen har en hel del ny och spännande teknik som skapade spänning; Den känner bland annat igen dig, när du sätter dig och justerar automatiskt inställningarna till dina preferenser. Så det är slut med att justera sidospeglarna och sätet när någon annan har använt bilen. Det finns också en röstassisterad assistent och en stor skärm som har ersatt instrumentbrädan.

Du kan läsa mer om bilen och se bilder här.

 

4: Film speciella ögonblick och återupplev dem

Google visade många olika saker, men det som uppmärksammades mest var deras samarbete med Lenovo . Google har utvecklat nästa generations VR-glasögon (glasögon som visar en virtuell värld). Den nya versionen behöver inte anslutas till en telefon, som de tidigare generationer. Lenovo ger glasögonen många extra möjligheter, bland annat kan du filma de ögonblicken du vill återuppleva och sedan se dem genom glasögonen.

Du kan läsa mer om Googles glasögon här och om de alternativ som Lenovo erbjuder här.

 

5: Få ut det bästa av din sömn

Slutligen måste vi nämna Phillips, som har utvecklat ett pannband som heter ”SmartSleep” (smart sömn). Enligt bolaget är inte syftet att få mer sömn, utan att få bästa möjliga sömn. Ifall du är en av dem som inte får 8 timmars sömn (vem får det?), så är detta pannbandet för dig. Dessutom kan du mäta din sömn via en tillhörande app.

Du kan få mer information om Phillips SmartSleep här.

 

Framtiden har kommit! Inte för att vi har råd med de flesta saker på vår önskelista, men det är gratis att drömma.